Over Berkati

Berkati vertaald

Een kleine introductie van het woord berkati: Het woord berkati is een vervoeging van het Indonesische werkwoord berkat. Berkat heeft verschillende betekenissen, maar in de context van Berkati, betekent het woord berkat zegen of gunst. 

De letterlijke vertaling van Berkati is zegenen.

 

Waarom Berkati?

Door de dingen in het juiste perspectief te zetten, kun je zien hoe gezegend we werkelijk zijn. Een goede manier om dit te doen, is door je te focussen op dingen die al zijn bereikt en door de mensen om je heen te waarderen. Als gevolg daarvan begint dankbaarheid van binnenuit te groeien. De overvloed van dankbaarheid kan worden gebruikt om anderen te zegenen. Dat is ook het hart en de visie van Berkati, om anderen te zegenen vanuit je eigen geluk.

"DiBerkati untuk memBerkati " 
Gezegend om te zegenen.

 

Hoe zegent Berkati anderen?

Het is één ding om te zeggen dat je anderen wilt zegenen, maar het is iets anders om daadwerkelijk dingen te doen om anderen te zegenen. Dus hoe doet Berkati dit?

In de patriarchale samenleving van Indonesië hebben de meeste mannen en vrouwen hun specifieke traditionele rollen. Bij Berkati kiezen we ervoor om samen te werken met leveranciers die de emancipatie van vrouwen stimuleert en die gelijke kansen creëert voor vrouwen op de werkvloer. Door specifiek voor hun te kiezen, helpen we Indonesische vrouwen om zelfstandiger te worden, zodat ze hun eigen geluk kunnen creëren.

 

Ongeveer 70 procent van de armbanden wordt gemaakt door vrouwelijke ambachtslieden. We willen deze ambachtslieden ondersteunen en meer werkgelegenheid creëren door bij hen in te kopen. Door dit te doen helpen we ook de lokale gemeenschap in Indonesië om voor hun gezin te zorgen.